5 bevált természetes szúnyogűző

Már benne vagyunk a nyárban. A nyaralást, pihenést el tudja rontani, ha szúnyogok vesznek körül bennünket. A szúnyogcsípés bizony sok kellemetlen percet okozhat nekünk. Arról nem is beszélve, hogy egy fertőzöttebb szúnyogtól még más betegségeket is elkaphatunk. A jó hír, hogy hatékonyan tudunk védekezni ellenük és mindezt teljesen természetes módszerekkel!

Az alábbi 5 gyógynövény nagy segítségünkre lehet ebben. Használhatjuk akár illóolaj formában őket párologtatva, de cserépbe, balkonládába ültetve lakásunk, teraszunk, kertünk dísze is lehet.

Nézzük, melyek ezek:

Macskamenta

A macskamenta egész nyáron virágzó növény. Nem csak a szúnyogűző hatása ismert, de gyógyteaként fogyasztva görcsoldó hatású és gyomorproblémák esetén is jól alkalmazható.

macskamenta-300x336

Citromfű

A citromfű szinte minden kertben megtalálható. Illóolaja vagy maga a növény is hatékony a szúnyogok távol tartásában, így szúnyogűző hatású. Gyógyteaként is kellemes frissítő lehet. Nyugtató, idegerősítő, emésztést segítő hatása van.

citromfű(1)

Kakukkfű

A kakukkfű nem csak gyógynövényként, de fűszernövényként is közkedvelt. És a szúnyogok ezt a növényt sem kedvelik. Gyógyteája légzőszervi megbetegedésekre, köhögésre is hatékony.

gyorgytea_mezei-kakukk_g1

Levendula

A levendula az egyik legkedveltebb növény. Nem csak gyógynövényként, dísznövényként használható, de szépségipari alapanyag is. A levendula nem csak ránk lehet nyugtató hatással, de a szúnyogokra is, szúnyogűző hatására azok messze elkerülnek bennünket.

levendula_small

Bazsalikom

Az olasz konyha kedvelt fűszernövénye is hatásos fegyvernek bizonyulhat a szúnyogok távol tartásában. Ezen kívül remekül alkalmazható gyomor- és bélbántalmak ellen is.

bazsalikom

Rádóczi Edina

Természetgyógyász – Fitoterapeuta

Biorezonanciás állapotfelmérések, kezelések

Dohányzásleszoktatás biorezonanciával

Természetes alapú terápiák

www.biogyogyaszat.hu

FacebookTwitterGoogle+TumblrTovábbi megosztás