5 dolog, amivel kellemesebbé tehetjük nyaralásunkat!

Itt van a nyár újra. Eljött a jól megérdemelt pihenés,nyaralás, felhőtlen szórakozás ideje.

Mire érdemes figyelnünk az egészségünkkel kapcsolatban a nyári időszakban?

Ahhoz, hogy felhőtlen legyen a nyarunk és nyaralásunk érdemes pár dologgal már előre felkészülni. Nézzük mire figyeljünk a nyári időszak alatt:

folyadékpótlás

1.Megfelelő folyadékpótlás 

Nyáron a magasabb hőmérséklet miatt testünk folyadékvesztése is nagyobb. Fontos, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot, 2-3 litert naponta bevigyünk a szervezetünkbe. A legjobb, ha ezt tiszta víz formájában tesszük meg. A cukros üdítőket, kávét, teát érdemes kerülni, mert ezek inkább elvonják a vizet a szervezetből.

zoldseg

2. Kímélő ételek fogyasztása

A nagy melegben étvágyunk is csökken. Kellemetlen perceket szerezhetünk magunknak, ha nehéz ételek fogyasztása után, tele hassal próbálkozunk kimenni a strandra. Fogyasszunk sok nyers zöldséget, gyümölcsöt ebben az időszakban és inkább könnyebb, zöldséges ételeket.

naptej

3. Napszúrás, leégés megelőzése

Amikor már végre örülünk, hogy a vízparton vagyunk könnyen megfeledkezhetünk a napfény elleni védelemről. Ez rosszulléthez vagy fájdalmas bőrtünetekhez vezethet, melyek tönkretehetik nyaralásunkat. Érdemes betartani a napozás szabályait és 11 óra és 14 óra között kerülni a napon tartózkodást, valamint gondoskodni a megfelelő naptejről.

homoktövis

4. Bakteriális fertőzések

Nyáron hajlamosak vagyunk könnyelműbben viselkedni, így főleg a nők hajlamosak különböző bakteriális fertőzéseket összeszedni. Egy-egy ilyen fertőzés kellemetlen felfázásos vagy nőgyógyászati tünetekkel járhat. Érdemes már előre odafigyelni a fürdőkben, strandokon. De nem árt férfitársainknak is elővigyázatosnak lenni ezen a területen. Akár már a nyaralás előtt is erősíthetjük immunrendszerünket például C vitaminnal, csipkebogyó teával, kasvirág teával vagy homoktövissel.

grapefruit

5. Egzotikus betegségek

Egyre többen választanak külföldi úticélt nyaraláskor és egyre többen merészkednek egzotikus országokba. A megfelelő védőoltásokon kívül nagy segítség lehet, ha grapefruitmag cseppet is csomagolunk a bőröndbe. Ez ugyanis az egyik legjobb vírus-, gomba-, baktérium- és parazitaölő. Más népcsoportoknál előforduló kórokozók problémát okozhatnak nekünk, mivel nem vagyunk hozzájuk szokva. Így könnyen elkaphatunk hepatitis vírust vagy valamilyen parazitát is. Mielőtt ilyen országba utazunk érdeklődjünk a higiéniás körülményekről is.

Rádóczi Edina

Természetgyógyász – Fitoterapeuta

Biorezonanciás állapotfelmérések, kezelések

Természetes alapú terápiák

www.biogyogyaszat.hu

FacebookTwitterGoogle+TumblrTovábbi megosztás