A dohányzás csapdájában

Egyre többen keresnek fel az utóbbi időben, mert szeretnének a biorezonancia segítségével leszokni a dohányzásról. Van akinél ez inkább anyagi kérdés miatt merül fel, van akinek viszont egészségügyi problémái adódnak az évek óta tartó füstölés miatt. Ez utóbbi kissé alattomos dolog, hiszen gyakran a dohányzó ember nem is veszi észre az ártalmas jeleket, melyek akár egy nagyobb betegséget is előre jelezhetnek.

De mégis mit okoz a szervezetünkben a dohányzás?

A dohányzás elég erősen savasítja  a szervezetet. A savas környezetben nemcsak a baktériumok, gombák tudnak hosszú távon megtelepedni, de a rákos sejtek is virulnak az ilyen jellegű táptalajon. A szervezet és a sejtek közötti tér elsavasodása hosszú távon lerakódásokhoz vezet, a lerakódások pedig gyulladásokat okozhatnak a test bármely területén. A dohányzás ezen kívül a száj nyálkahártyáját is elég erősen rombolja. Hatására a szájban baktériumok, gyulladások jelenhetnek meg, melyek a fogíny elsorvadásához és akár fogaink korai elvesztéséhez is vezethet. De a dohányzás miatt elég erősen megnőhet az érelmeszesedés és ezáltal a szív- és keringési megbetegedések kockázata, így a stroke kockázata is, de a tüdőbetegségek, tüdőrák esélye is sokkal nagyobb egy dohányos esetében.

Miért nehéz leszokni?

A cigarettában körülbelül 4000 fajta vegyi anyag található. Ilyen például az ammónia, a benzol, a DDT, a formaldehid vagy az égési melléktermékként a tüdőben lerakódó kátrány. Ezek az anyagok idővel lerakódnak a sejtekben és a szervezet önmagától már nem tud megszabadulni tőlük, főként, ha a rendszeres dohányzással folyamatos utánpótlás érkezik. A függőséget mégis inkább a nikotin okozza. Ez tulajdonképpen egy erős drog, melyhez a szervezet ha hozzászokik nehezen szabadul meg tőle, hiszen a megvonásától elvonási tünetek jelentkezhetnek. A dohányosok nagy része nem tud kitartó lenni abban, hogy ezt az időszakot dohányzás nélkül átvészelje, mivel szervezete szinte éhezik a következő nikotinadagra.

Mi segíthet a leszokásban?

A leszokásban először is a döntés meghozatala segíthet. Járt már nálam olyan páciens, akinek esze ágában nem volt letenni a cigarettát, de egészségügyi okok miatt az orvosa elég erősen ragaszkodott ehhez. Ő azonban szeretett dohányozni és igazából ő nem akart leszokni, nem is sikerült neki. 

Segíthet a dohányzással összefüggő rendszeres tevékenységek megváltoztatása is. Például, ha eddig a reggeli kávét nem tudtuk elképzelni egy szál cigaretta nélkül, akkor változtassuk meg a kávézási szokásunkat, vagy igyunk teát helyette.

Jó hatással lehet a szervezetre és segíthet a méreganyagok kiürítésében egy méregtelenítő kúra is. Ennek során a szervezetből ki tudjuk vezetni azokat az anyagokat, melyek a függőséget okozzák. A méregtelenítés része lehet étrend, különböző dohányzás elleni gyógyteák és a bőséges napi vízbevitel is. Ez utóbbi lehet akár 4-5 liter is. De a Noni növény gyümölcse is segítségként szolgálhat. Szedésével mindenféle függőséget hatékonyabban lehet kezelni. Könnyebb vele leszokni a dohányzásról, alkoholról, kábítószerről.

Mi van, ha nem megy egyedül?

Ha valaki képtelen egyedül megszabadulni füstölgő szokásától, felkereshet olyan módszereket, melyek segítségére lehetnek. Ilyen például a biorezonanciás dohányzásleszoktatás. Ez az esetek 89%-ában hatékonynak bizonyul a javasolt szabályok betartása mellett.

A leszokással nemcsak pénztárcánkat, de szervezetünket is sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg.

Rádóczi Edina

Biorezonanciás állapotfelmérés – Gyömrő

Dohányzásleszoktatás biorezonanciával

FacebookTwitterGoogle+TumblrTovábbi megosztás