A türelem és a célod a gyógyulásban

Mikor gyógyulok meg? Meddig kell még ezt a kúrát csinálnom? Mikor leszek már úja egészséges? Ezeket a kérdéseket gyakran teszik fel pácienseim.

Mi kell a gyógyuláshoz?

A gyógyuláshoz azonban türelem kell. A gyógyulás egy folyamat. Nem véletlenül, ha rögtön jobban lennénk, akkor mindent csinálnánk ugyanúgy, mint azelőtt, ami ehhez az állapothoz vezetett.

Én csak azt szoktam kérdezni, hogy mennyi idő alatt romlott el? A jó hír, hogy ami 30-40-50 év alatt elromlott, azt jóval rövidebb idő alatt helyre lehet állítani, de így is hónapokba telhet.

Mi a kulcsa az egészség helyreállításának?

A kulcsa az egészség helyreállításának a türelem és hogy tudjunk változtatni. Meg kell változtatnunk a szokásainkat, életmódunkat, mindent, ami a betegség állapotához vezetett, főként a gondolkodásunkat és kitartónak kell lennünk. Ehhez azonban türelmesnek kell lennünk és el kell fogadnunk, hogy a feladat nagy része ránk hárul.

patience-quotes

De mit jelent türelmesnek lenni?

Ma egy megbeszélésre kellett mennem. Reggel, amikor kinéztem az ablakon láttam, hogy zuhog az eső. Az útvonaltervező a  30 perces utat közel 60 perces útnak jelezte. Elgondolkodtam rajta, hogy elinduljak-e. De fontos volt az a találkozó. Én döntöttem úgy, hogy fontos, így elindultam.

Nagyjából 10-15 perce haladhattam, amikor rákanyarodtam az autópályára, ahol 2 kilométer után lépésben lehetett haladni, olyan sor állt. A várható menetidő meg legalább 20 perccel megugrott. Egyből az járt a fejemben, hogy hogyan rövidítsem le az utat, hogy minél előbb eljussak a célig. Azt gondoltam, hogy a következő kijáratnál lemegyek az autópályáról. Az útvonaltervező azonban azt javasolta, hogy maradjak rajta.

Itt döntenem kellett, hogy türelemmel kitartok-e és megbízom a segítőmben, aki jelen esetben az útvonaltervezőm. Végül úgy döntöttem, hogy rá hallgatok, mert talán ő érzékel olyat is, amit én onnan nem látok, ahol vagyok. Az ezt követő negyed óra óráknak tűnt, ahogy lépésben haladtam. Ez idő alatt már többször végiggondoltam, hogy nem érdekel a tervező, a következő kijáratnál lemegyek. De mégsem tettem, csak vártam türelmesen. Kis idő múlva rájöttem, hogy milyen jól döntöttem és nem hagytam magam eltéríteni, mert az útvonaltervező két kijárattal arrébb vitt le az autópályáról és talált egy olyan útvonalat, amely teljesen járható volt és a tervezetnél sokkal hamarabb elértem a célom.

Mi ebből a tanulság?

Ekkor jöttem rá, hogy a pácienseim is hasonló helyzetben lehetnek. Van egy céljuk, ez pedig nem más, mint újra egészségesnek lenni. Ehhez keresnek segítséget. Én egy utat mutatok, hogy azon a módon sikerülhet helyreállítani a szervezet működését és segítem őket, de sokszor láthatják úgy, hogy nem haladnak, vagy egy másik út gyorsabb lenne vagy eltérítik őket e céltól. Vagyis nem kitartóak egy irányba és elvesztik a türelmüket.

Mi a titka az egészséggel kapcsolatos célod elérésének?

  1. Döntsd el, hogy az adott terápiát meg akarod csinálni. És csináld!
  2. Légy képes és hajlandó változtatni a szokásaidon, életeden.
  3. Légy kitartó és ne hagyd eltéríteni magadat a céltól, még ha úgy tűnik rövidebb és gyorsabb a másik út, mert nem biztos, hogy az.
  4. Fogadd el a segítséget és hallgass  a választott segítőre.
  5. Légy türelmes a cél elérésével kapcsolatban. Ami évek, évtizedek alatt romlott el nem fog napok alatt helyreállni. Hagyj időt magadnak a gyógyulásra, változásra, fejlődésre.

Ha így állsz hozzá, akkor lehetséges, hogy két kijárattal arrébb gyorsabb út vár rád a célod felé, akárcsak az én esetemben.

Rádóczi Edina

Természetgyógyász-Fitoterapeuta

www.biogyogyaszat.hu

Biorezonanciás állapotfelmérés, kezelések

Allergia, intolerancia vizsgálat

Kinesio tape terápia

Aromaterápiás masszázs

FacebookTwitterGoogle+TumblrTovábbi megosztás