Bütyök kezelése műtét nélkül?

Sok nő szenved a legtöbb esetben teljesen fájdalommentes ortopédiai elváltozástól, a bütyöktől vagy latin nevén hallux valgustól.

De mi is az a bütyök?

A bütyök nem más, mint a nagylábujj komplex elváltozása. A nagylábujj a kislábujjak felé befelé fordul, ez által a láb belső oldalán lévő ízület helyzete megváltozik.

20pair-Silicone-Bunion-Big-Foot-Care-Toe-Spreader-Eases-Hallux-Valgus-Guard-Silicone-Foot-Mate-Health

Mitől alakulhat ki bütyök?

A legtöbb esetben a bütyök oka a nem megfelelő lábbeli, szűk, magas sarkú cipő. Éppen ezért jellemzőbb ez az elváltozás a nők körében.De örökletes is lehet a kialakulása és az sem mindegy, hogy milyen lábformával rendelkezünk.

Mi a baj a bütyökkel?

A bütyök nem csak esztétikai problémát jelent. Ugyanis könnyen begyulladhat, kipirosodhat és ez fájdalommal járhat. Ezen kívül a megváltozott lábfej miatt a testtartásunk, járásunk is változhat, amely kihathat az egész szervezetünkre, mozgásszervünkre. A bütyökre hajlamosító tényező lehet a lúdtalp is. Ez utóbbi következménye lehet a hát- és derékfájdalom, térd- és bokaproblémák.

Mit tehetünk a bütyökkel?

Fontos, hogy a kezeljük a bütyköt, akkor is, ha nem okoz fájdalmas tüneteket. A legjobb, ha megfelelő lábbelit választunk és rendszeresen tornáztatjuk lábunkat. Műtéti beavatkozás helyett megoldás lehet a kineziológiai szalaggal végzett korrekciós terápia is. Ebben az esetben fontos, hogy megfelelően képzett szakember helyezze fel a szalagot a megfelelő bütyökkorrekcióhoz. A korrekció több hetet vehet igénybe, de a szalagok nem befolyásolják a mindennapi életet és szinte észrevehetetlenül fejtik ki hatásukat.

kinesio-tape

Rádóczi Edina

Természetgyógyász-Fitoterapeuta

Biorezonanciás terapeuta

Kinesio Tape terapeuta

www.biogyogyaszat.hu

FacebookTwitterGoogle+TumblrTovábbi megosztás