Nehezen szabadulsz a náthától? Így gyorsítsd fel a gyógyulást!

Az elmúlt hetekben több olyan ismerősömmel, páciensemmel találkoztam, akik arra panaszkodnak, hogy a megfázásuk sokkal tovább tart, mint korábban. Eddig pár nap alatt túl voltak a meghűléses megbetegedéseken, de most akár 2 hétig is elhúzódhatnak a kellemetlen tünetek. Ezért összeszedtem néhány dolgok, amellyel gyorsabban szabadulhatunk köhögéses, orrfolyásos tüneteinktől.

Hogyan gyorsíthatjuk fel a gyógyulást?

Maradj otthon, ha náthás vagy! – sokan, ha megfáznak és náthásak lesznek, akkor is közösségbe mennek. Főként a munkából nem szeretünk kimaradni. Pedig ilyenkor nem csak a többieket fertőzhetjük meg, de magunkat is rosszabb állapotba juttathatjuk. Ha pár napig gondoskodunk magunkról nyugodt környezetben sokkal gyorsabban gyógyulhatunk.

Jap-Flu

Diétázz! – első hallásra nem tűnhet úgy, hogy az étkezés összefüggésben lehet a náthával. Pedig két okból is érdemes ilyenkor figyelni arra, hogy mit eszünk. Az egyik, hogy vannak olyan ételek, amelyek kedveznek a baktériumok, gombák, vírusok felszaporodásának. A cél pedig az, hogy ezektől minél hamarabb megszabaduljunk. A másik ok, hogy amíg a szervezetünk az emésztéssel van elfoglalva, addig az öngyógyító, regeneráló folyamatait lelassítjuk, háttérbe szorítjuk. Ha náthás vagy egyél inkább zöldséges, kímélő ételeket.

Igyál sok folyadékot! – erről sokan megfeledkeznek egy nátha során. Sokszor nem is igazán kívánják a folyadékot. Pedig a szervezet méregtelenítésében nagy szerepe van a víznek. Nátha esetén is érdemes a napi  1,5-2 liter vizet elfogyasztani. Ez kiegészíthető gyógynövényes italokkal, gyógyteákkal is.

Erősítsd az immunrendszered! – ahhoz, hogy minél előbb felgyógyulj érdemes valamilyen vírus, gomba, baktériumölő készítményt fogyasztani. Ilyenek például a grapefruitmag csepp, ezüstkolloid vagy az olajfalevél. Nátha esetén jól jöhetnek a C vitamin tartalmú gyógynövények, mint a csipkebogyó vagy a homoktövis. A méhészeti termékekkel is erősíthetünk, a méz, a propolisz mind segít a nátha leküzdésében és az immunerősítésben.

A köhögést is csillapíthatjuk kakukkfű teával, lándzsás útifű sziruppal is.

1375

Pótold a vitaminokat! – Nátha esetén nagyon fontos a C és a D vitamin pótlás. Mindkettő immunerősítő és gyulladáscsökkentő hatású. Folyamatos szedésükkel nem csak kezelhetjük, de meg is előzhetjük a náthát.

Használd az aromaterápiát gyógyulásodban! – Az  orrfolyás mielőbbi megszüntetésére, az arcüreg tisztítására inhalálj kamillafőzettel. A lakásban párologtass citromfű, narancsvirág, eukaliptusz illóolajat. Azon kívül, hogy megölik a kórokozókat segítenek az orrduguláson is.

Rádóczi Edina

Természetgyógyász-Fitoterapeuta

Kinesio Tape terapeuta

Biorezonanciás állapotfelmérés, kezelések

Kinesio Tape kezelések

www.biogyogyaszat.hu

FacebookTwitterGoogle+TumblrTovábbi megosztás