Nehézfémek a szervezetben – Hogyan szabaduljunk meg tőlük

A mérgező nehézfémek a szervezetbe kerülésük után oxidálódnak és elpusztítják a környező sejteket, így létfontosságú szerveket károsíthatnak.

Milyen nehézfémek kerülhetnek a szervezetünkbe?

A három legrosszabb nehézfém – a higany, az ólom és a kadmium. Ezek a nehézfémek azon kívül, hogy károsítják az agyat, a központi idegrendszert és a májat, gyengítik az immunrendszert jó táptalajt nyújtanak a baktériumoknak, vírusoknak is.

Mit kell tudni a higanyról?

A higanyt egy ideig csodaszerként ismerték, majd a XIX. században rájöttek, hogy veszélyes idegméreg és kis adagban is mérgező hatású. A higany felhalmozódása a szervezetben sok betegséget és kellemetlen tünetet okozhat, úgy, mint depressziót, szorongást, hiperaktivitást, akár autizmust is. De higany állhat a zsibbadó, bizsergő végtagok, hajhullás, libidócsökkenés, kimerültség, migrén és pajzsmirigy rendellenességek mögött is. Ha a higanyterhelés átlép egy akkor annak következményeként akár időskori elbutulás, Parkinson, Alzheimer kór is kialakulhat.

Honnan kerülhet a szervezetünkbe higany?

Az egyik higanyforrás a halak és a tenger gyümölcsei lehetnek. A higany általában a nagytestű halak zsírjában raktározódik el, így érdemes halfogyasztásnál inkább a kisebb termetűeket előnyben részesíteni.

A másik higanyforrás az amalgám fogtömés lehet. Az amalgám töméseket érdemes kicseréltetni kevésbé károsakra. Itt érdemes arra figyelni, hogy egyszerre csak egy ilyen tömést távolítassunk el és legalább 2 hét teljes el a cserék között.

409_0

Mi a helyzet a kadmiummal?

A kadmium egy erősen rákkeltő anyag. Hatásai a higanyéhoz hasonlóak lehetnek. Mivel a kadmium képes a csontokban akkumulálódni, így felhalmozódás esetén csontritkulást okozhat.

Kadmuim szintén több forrásból juthat be a szervezetünkbe. Tüzelőanyagokkal, műtrágyákkal, kadmiummal szennyezett területen termesztett növényekkel, az itt legeltetett állatok húsával. Olajos magvakban, kiemelten a napraforgómagban koncentráltabban fel tud halmozódni, de a dohányzással is be tud kerülni a szervezetbe ez a fajta nehézfém.

Honnan juthat be ólom a szervezetünkbe?

Ólom a szervezetbe ólomtartalmú festékkel, nem megfelelő minőségű vízzel, kozmetikumokból de akár még az ólomtartalmú konzervdobozokból is bekerülhet. A felhalmozódott ólom vérszegénységet, szürkehályogot, koncentrációs zavart, memóriazavart, meddőségi problémákat is okozhat.

Mi a megoldás, ha már a szervezetünkben van a nehézfém?

A megoldás a nehézfémek kivezetése. A nehézfémek kivezetésében több természetes növény is a segítségünkre lehet.

Az árpafű kivonja a nehézfémeket a lépből, gyomorból, bélcsatornából, hasnyálmirigyből, szaporító szervekből. Érdemes együtt fogyasztani spirulina algával, mely magába szívja az árpafű által kivont nehézfémeket, illetve még kivonja az agyból, központi idegrendszerből és a májból is.

A koriander a nehezen elérhető képes kivezetni a nehézfémeket.

A vadon termő kékáfonya azon túl, hogy kivonja az agyól a nehézfémeket az általuk okozott kárt is segít helyreállítani.

A vörös pálmamoszat szintén képes megkötni a higanyt, az ólmot, a kadmiumot és egyéb nehézfémeket is, mint az alumínium, réz, nikkel.

A jobb hatás érdekében érdemes ezeket egyszerre fogyasztani.

Azt, hogy az Ön szervezetében milyen és mennyi nehézfém halmozódott fel kiderítheti egy biorezonanciás állapotfelméréssel is.

Rádóczi Edina

Természetgyógyász-Fitoterapeuta

Biorezonanciás állapotfelmérés, kezelések

Kinesio Tape terápiák

Aromaterápiás masszázs

www.biogyogyaszat.hu

FacebookTwitterGoogle+TumblrTovábbi megosztás