Őszi immunerősítés természetes módszerekkel

Az őszi esős és hűvösebb napokon is szükséges, hogy jó kedvünk legyen, energiaszintünk magas legyen. Így fontos, hogy ebben az időszakban nagy figyelmet fordítsunk arra, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe. A tapasztalatok alapján nyáron nem fordítunk elég figyelmet szervezetünk vitamin- és ásványi anyag ellátottságára, így éppen az őszi időszakra ki is ürülnek a szervezetünkből. Ez igaz a gyermekekre is. Az időjárás változása mellett az iskolai környezet, a nagyobb közösség hatására ők is gyorsabban megbetegedhetnek, így szükséges lehet az immunerősítés.

Mivel erősítsük ősszel immunrendszerünket?

Ahhoz, hogy távol tartsuk magunktól a betegségeket az immunrendszerünket kell megerősítenünk. Az immunerősítésben az egyik lejobb vitamin, a C-vitamin. A C vitamin antioxidáns és immunerősítő hatása nélkülözhetetlen a szervezetünkben zajló fontos folyamatokhoz. A C vitamint fogyaszthatjuk megelőzésként, de már kialakult megbetegedés esetén is sokat segíthet a gyógyulási folyamatban. Mivel a C-vitamin már többféle formában is kapható – kapszula, tabletta, por – minden korosztály megtalálhatja a neki megfelelőt.

A másik immunerősítésre használható vitamin a D vitamin. Magyarország lakosságának nagy része D vitamin hiányos. Pedig ez a vitamin gyulladáscsökkentő, a csontok vitaminja és hiánya csontritkuláshoz vezet. Tanulmányok bizonyítják a D vitamin influenza ellenes hatását is.

 

o-IMMUNE-SYSTEM-facebook

Mi segíthet még ilyenkor az egészség megőrzésében, immunerősítésben?

Mind a felnőtteknél, mind a gyerekeknél bevált természetes immunerősítő, vírus-, baktérium- és gombaölő a grapefruitmag kivonat. Hatékonyan alkalmazható felsőlégúti problémák kezelésében és megelőzésében, emésztőrendszeri bántalmaknál, de akár aromaterápiában is. Gyermekek esetén különösen fontos arra figyelni, hogy alkoholmentes formában szerezzük be.

Gazdag vitamintartalma, immunerősítő és antioxidáns hatása miatt a homoktövis is a segítségünkre lehet. Magból készült olajának antibakteriális, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatása van. A homoktövissel hozzájárulhatunk szervezetünk megfelelő vitaminszintjéhez is.

És ha valamilyen meleg italra vágyunk?

Immunerősítés céljából fogyaszthatunk különböző gyógyteákat is. Az egyik legismertebb ilyen gyógytea a csipkebogyó. A csipkebogyó nem csak C vitaminban gazdag, de tartalmaz A, B, K vitamint és ásványi anyagokat is. A másik, szintén kiváló immunerősítő a kasvirág vagy más néven echinecea. Gyógyteáknál érdemes figyelni a megfelelő elkészítésre, mert vannak olyan teák, melyek áztatásos módszerrel, míg mások forralásos módszerrel készíthetők el. Az elkészítés módja fontos a hatóanyagok megőrzése szempontjából.

A természet tárháza gazdag immunerősítő és betegség megelőző szerekből. Használjuk őket és őrizzük meg egészségünket természetes módszerekkel!

Rádóczi Edina

Természetgyógyász – Fitoterapeuta

Biorezonanciás állapotfelmérés, kezelések

www.biogyogyaszat.hu

FacebookTwitterGoogle+TumblrTovábbi megosztás