Reflux – tényleg sok a gyomorsavam?

 Az utóbbi időben egyre több páciens keres fel azzal a problémával, hogy különböző tünetek alapján refluxra gyanakodnak náluk, de nem tudják pontosan mi ez, mi a tünete és mi okozhatja.heartburn

Mi is az a reflux?

A reflux, vagyis gyomorsav túltengés ma már szinte népbetegségnek számít. A nyelőcső-refluxnál a nyelőcső és a gyomor közötti záróizom gyengül el és így nem tudja megakadályozni, hogy a gyomorsav visszaszivárogjon és felmarja az ott lévő nyálkahártyát.
image001

Honnan gyaníthatom, hogy refluxom van?

A refluxnak több tünete is lehet. Ilyenek a gyomorégés, puffadás, hányinger, böfögés, köhögés, csuklás, és savanyú íz érzete a szájban. De a torokban lévő gombóc érzés is utalhat refluxra.

A gyomorégés többnyire étkezés után vagy lefekvéskor jelentkezik. Illetve a gyomorfájdalom bizonyos ételek után, például kávé után, fokozódhat.

Milyen oka lehet a gyomorsav túltengésnek?

Lehet lelki és testi oka is. A mai stresszes környezetnek köszönhetően sokszor lelki okra vezethető vissza. Általában azt jelezheti, hogy nem tudod lenyelni a problémáidat, nem tudsz lezárni egy kritikus eseményt vagy időszakot. Ha tartósan magadban tartod a sérelmeidet, véleményedet és nem mered magad felvállalni könnyen kialakulhat reflux.

Testi oldalról mindenképpen szükséges a táplálkozás megreformálása. Mindenképpen érdemes a tejet, tejtermékeket, állati eredetű fehérjét, a cukros ételeket, alkoholt, kávét visszafogni az étkezés során. Érdemes kerülni a túl hideg vagy túl forró ételeket, italokat és a fűszeres élelmiszereket. Illetve napi legalább 1,5 – 2 liter víz fogyasztása javasolt.

Hogyan lehet tőle megszabadulni?

Érdemes kicsit magabiztosabbnak lennünk és nem mindig magunkba fojtani mondanivalónkat. Ezen kívül speciális étrend és megfelelő természetes alapú szerekkel és készítményekkel a gyomor és nyelőcső nyálkahártyája regenerálható. Az okok biorezonanciás állapotfelméréssel jól felkutathatóak.

Rádóczi Edina

Természetgyógyász – Fitoterapeuta

Biorezonanciás felmérés, kezelések

www.biogyogyaszat.hu

FacebookTwitterGoogle+TumblrTovábbi megosztás