Természetesen a torokfájás ellen

Így tavasz elején hajlamosak vagyunk kicsit könnyedebben öltözködni, hiszen mindannyian örülünk a napsütésnek. Várjuk már, hogy megszabadulhassunk meleg kabátunktól, bundás cipőnktől. Persze ilyenkor könnyebben meghűl a szervezetünk, ami kellemetlen tünetekkel – orrfolyással, torokfájással – járhat.

Milyen gyógynövények lehetnek segítségünkre a tünetek kezelésében?

Kamillakamilla

Az egyik legismertebb gyógynövényünk, mely gyulladáscsökkentő azulén tartalma miatt a meghűléskor is a segítségünkre lehet. Gyógyteaként fogyasztva fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő és nyugtató hatású. E tulajdonságai miatt torokfájásnál öblögetésre is használhatjuk. Orrfolyásnál arcunkat is gőzölhetjük vele, így segít az arcüreg fertőtlenítésében, tisztulásában.

Kakukkfűkakukkfű

A kakukkfüvet nem csak ételeink ízesítésére, de egészségünk helyreállítására is használhatjuk. Felső légúti megbetegedéseknél nagyon jó fertőtlenítő hatású, köhögéscsillapító, görcsoldó a belőle készült gyógytea.

hársfaHársfa

A hársfa teáját szintén segítségül hívhatjuk. Izzasztó, köhögéscsillapító, idegerősítő és vértisztító hatása van. Toroköblögetőként is használható.

 

Kasvirágkasvirág

A kasvirágot az immunrendszer őrének is nevezik. Nem véletlenül, hiszen aktivizálja a szervezet védekező immunrendszerét, antivirális hatású és gyulladáscsökkentő. 

 

Mi segíthet még a gyógyteákon kívül?

A teákon kívül alkalmazhatunk illóolajokat is. Meghűlés, torokfájás esetén érdemes eukaliptusz vagy fenyőolajat párologtatni. Az eukaliptusz illóolaj fertőtlenítő, lázcsillapító hatású. Köhögés ellen inhalálhatunk vele, torokfájásnál öblögethetünk vele. 

Érdemes a gyógynövények mellett megnövelni a C és D vitamin fogyasztást is ilyen esetben. Mindkettő immunerősítő, gyulladáscsökkentő hatású.

Rádóczi Edina

Természetgyógyász – Fitoterapeuta

Biorezonanciás állapotfelmérés, kezelések

www.biogyogyaszat.hu

FacebookTwitterGoogle+TumblrTovábbi megosztás