Úristen, szétmegy a fejem!

A migrén és ami mögötte van.

Akinek még nem fájt a feje nem tudhatja, hogy milyen kellemetlen tüneteket okozhat egy alapos fejfájás. Az egyre szélsőségesebb időjárás következményeként egyre gyakoribb lehet a látszólag ok nélküli erős fejfájás, migrén.

Mi is az a migrén?

A migrén a fejfájás egyik fajtája. A fejfájás járhat kisebb tompa fájdalommal, de súlyosabb esetben, akár eszméletvesztéssel is és egész szerteágazó egyéb tünetekkel. A migrénes fejfájás ér eredetű fejfájás, melyet az agyi erek átmérőjének gyors változása okozza.

migrain

Milyen tünetekkel jár a migrén?

A tipikus tünet egyoldali lüktető fejfájás, amely gyakran jár hányingerrel, hányással, látászavarral. Előfordulhat az arc viszketése, zsibbadása is. A fájdalom kiterjedhet az egész fejre is és felléphet nagy fokú fény- és hangérzékenység is. Kezelés nélkül a rohamok akár 4-72 óráig is eltarthatnak. A migrén tünetei nagyban hasonlítanak egyéb, agyi megbetegedésekre, mint például az agyhártya vagy agyvelő gyulladás. Így, ha a tünetek elég erősek és nem állapítható meg egyértelműen a migrén, úgy abban az esetben érdemes orvoshoz fordulni.

Mi okozhatja a migrént?

A migrén általában szorongásos helyzetben jön elő, amikor a velünk szembeni elvárások túl magasak, vagy képtelenek vagyunk döntésre jutni valamilyen kérdésben.

A migrént okozhatja alváshiány, stressz, rendszertelen étkezés, tiraminban gazdag ételek – sajt, csokoládé, nátrium- glutamát tartalmú ételek, nitrátokkal kezelt húsáru is.

Mik segíthetnek a migénen és mivel előzhető meg?

A migrénen segíthet a szervezet alapos áttisztítása. Amennyiben a candida gomba szintje magas a szervezetben a candida kúra is hatásos lehet. Ezen kívűl fontos a napi bőséges víz fogyasztása is. Hosszú távon jótékony hatása lehet a Q10 tartalmú termékeknek és keringést javító termékeknek, gyógynövényeknek, mint például a ginko biloba, a lecitin vagy krill olaj.

Akut esetben speciális talpmasszázs enyhítheti a tüneteket.

Rádóczi Edina

Természetgyógyász-Fitoterapeuta

Biorezonanciás állapotfelmérés, kezelések

www.biogyogyaszat.hu

FacebookTwitterGoogle+TumblrTovábbi megosztás